14 August quiz questions and answers in English

14 August quiz questions and answers in English

 

 

 

1. When did Pakistan get independence?

A.1957

B.1947

C.1937

 

Answer

Ans: B.1947

 

2. What is Pakistan’s national language?
A. English
B.Urdu
C. Hindi

Answer

Ans:
B.Urdu

 

3. What is Pakistan’s flag color?

A.Green and White

B.White and Red

C.Red and Green

Answer

Ans: A.Green and White

 

4. Who is the founder of Pakistan?

A.Allama Iqbal

B.Imran khan

C.Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah

Answer

C.Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah

 

5. Which is the national bird of Pakistan?

A.Eagle

B.Chakor

C.Peacock

Answer

Ans: B Chakor

 

6. When do we celebrate Independence Day?

A.8 August

B.10 August

C.14 August

Answer

Ans:C.14 August

 

7. Which is the national animal of Pakistan?
A.Bear
B.Markhor
C.Tiger

Answer

Ans:
B.Markhor

 

8. Which is the national sport of Pakistan?
A.Hockey
B.Football
C.Cricket

Answer

Ans: A.Hockey

 

9. Who Was the First Foreign Minister of Pakistan?
A. Shah Mehmood Qureshi
B. Hina Rabbani Khar
C. Mir Hazar Khan Khoso (Caretaker)
D. Liaquat Ali Khan

Answer

Answer: Liaquat Ali Khan

 

10. Who Was The First Prime Minister Of Pakistan After
Independence?
A. Qaid e Azam
B. Hina Rabbani Khar
C. Mir Hazar Khan Khoso (Caretaker)
D. Liaquat Ali Khan

Answer

Answer: Liaquat Ali Khan

 

 

11. Pakistan Qaumi Tarana Writer Name
A. Qaid e Azam
B. Allama Iqbal
C. Sir Syed Ahmed khan
D. Hafeez Jullundhri

Answer

Answer: Hafeez Jullundhri In 1952 Wrote Pakistan Qaumi
Tarana

 

12. How Much Population of Pakistan In 1947?
A.70 Million
B.35 Million
C.40 Million
D.75 Million

Answer

Answer: 75 Million

 

13. Allama Iqbal Date of Birth
A. 10 November 1877
B.9 November 1877
C.11 November 1877
D.12 November 1877

Answer

Answer: 9 November 1877

 

14. Allama Iqbal Date of Death
A.21 April 1938
B.22 April 1938
C.23 April 1938
D.20 April 1938

Answer

Answer: 21 April 1938

 

15. What is the meaning of Pakistan?
A.The Land of the Pure
B.Land of the Purity
C.Land of power
D.The Land of the peace

Answer

Answer: The Land of the Pure

 

16. Who Made Pakistan Flag?
A. Allama Iqbal
B. Amiruddin Kidwai
C. Choudhri Rehmat Ali
D. sir Syed Ahmed khan

Answer

Answer: Amir Uddin Kidwai

 

17. Liaquat Ali Khan Date Of Birth
A. October 1, 1895
B. August 5, 1990
C. Jun 8, 1992

Answer

Answer: October 1, 1895

 

18. Who Coined The Name Pakistan
A. Qaid e Azam
B. Liaqat Ali khan
C. Choudhry Rahmat Ali

Answer

Answer: Choudhry Rahmat Ali

 

19. Who Was The First Governor Of State Bank Of Pakistan?
A.Ishrat ul Ibad
B. Zahid Hussain
C.Skinder Mirza

Answer

Answer: Zahid Hussain (1948 – 1953)

 

20. When Did Pakistan Become an Islamic Republic
A.1947
B.1957
C.1956
D.1963

Answer

Answer: 1963

 

 

Download 14 August quiz questions and answers in Urdu /English

 

Leave a Reply